Drenatge limfàtic a Mataró

Què és el drenatge limfàtic?

Es diu drenatge limfàtic manual a una tècnica de massatge que es realitza amb moviments lents, suaus i repetitius. L’objectiu del drenatge limfàtic manual és potenciar la circulació de la limfa, amb el que s’aconsegueix reduir la retenció de líquids i les inflamacions i quadres edematosos.

drenatge limfàtic a Mataró

Què és la limfa?

La limfa és un líquid compost majoritàriament per glòbuls blancs (limfòcits) i capaç de transportar molècules més grans que pel sistema circulatori. La limfa recull el líquid intercel·lular, que conté desfets de les cèl·lules, i el condueix a la circulació sanguínia perquè sigui filtrat i eliminat de l’organisme.

Com que la limfa s’assembla al plasma sanguini més que a la sang, és més dens que aquesta. En el sistema limfàtic no hi ha un òrgan encarregat de bombar, com fa el cor en el sistema circulatori. El moviment de la limfa s’aconsegueix gràcies als moviments musculars i les pulsacions de les artèries properes.

 

Origen del massatge amb drenatge limfàtic

La tècnica del massatge amb drenatge limfàtic manual va ser creada a principis de 1900 pel matrimoni Vodder (un naturòpata i una fisioterapeuta), quan es van atrevir a manipular suaument inflamacions en els ganglis limfàtics dels seus pacients. Era una cosa que ningú s’havia atrevit a realitzar, els resultats van ser que la manipulació dels ganglis mitjançant drenatge limfàtic és beneficiós en les afeccions cròniques, no així en les inflamacions agudes.

 

Com funciona el sistema limfàtic?

El sistema limfàtic té funcions de transport de molècules per a la nutrició de les cèl·lules i de transport de deixalles ceululares fins al sistema circulatori, per a l’eliminació d’aquests. Algunes molèsties físiques, com els edemes i la retenció de líquids, són degudes al fet que el sistema limfàtic no ha estat capaç de depurar totalment una zona.

El sistema limfàtic està estretament relacionat amb el sistema immunològic a la zona dels ganglis limfàtics. Els ganglis limfàtics tenen la funció d’eliminar agents patògens.

Mitjançant els massatges i / o pressions suaus i constants amb direcció ascendent, s’empeny la limfa cap al sistema circulatori venós, amb la finalitat que les molècules que està transportant la limfa arribin als ronyons i es filtrin per alliberar les deixalles mitjançant l’orina.

 

Beneficis del drenatge limfàtic manual

El drenatge limfàtic, mitjançant l’estimulació de la limfa i conseqüent desinflamació de zones on era acumulat el líquid limfàtic, redueix la inflamació i és útil com a tractament per a: edemes, varius, fibromiàlgia, cel·lulitis, cames inflades i / o cansades, hematomes …

drenatge limfàtic a Mataró

Els principals beneficis del drenatge limfàtic són:

  • Disminueix les molèsties a les cames cansades
  • Redueix les molèsties per varius
  • Ajuda a reduir la cel·lulitis
  • Millora el funcionament del sistema immunològic
  • Afavoreix al sistema circulatori
  • Disminueix la retenció de líquids

 

Anima’t a alleujar les teves extremitats i estimula les teves defenses! Contacta’ns i et reservarem hora per mimar-te!

Tags: ,