Què és Indiba? Tractaments amb radiofreqüència

Què és Indiba?

Indiba és un aparell de radiofreqüència per a tractaments estètics i de benestar. Per extensió es diu tractament Indiba a les sessions realitzades amb aquest mètode.

Indiba funciona mitjançant radiofreqüència a 448kHz, escalfant localment teixits del cos, mitjançant la creació d’un camp electromagnètic. L’electromagnetisme que es genera, enfocat localment, fa que s’augmenti la temperatura interior en les cèl·lules i d’aquesta manera es bioestimulen.

Les aplicacions beneficioses per a la salut que pot tenir el tractament mitjançant radiofreqüència són nombroses, avui us vam mostrar quina utilitat té en tractaments estètics i en tractaments de fisioteràpia.

tratamiento Indiba

Tractaments estètics amb Indiba

En augmentar la temperatura cel·lular es produeix una regeneració tissular profunda que estimula la producció de col·lagen i elastina per part de les cèl·lules. Això permet la millora de l’aspecte de cicatrius, la reducció de cel·lulitis i de greix a l’abdomen, glutis i cuixes.

 

Tractaments facials amb Indiba

Els beneficis d’Indiba sobre la pell són nombrosos:

  • Ajuda a eliminar toxines
  • Produeix un efecte drenant
  • Millora l’elasticitat de la pell
  • Afavoreix la hidratació de l’epidermis

Els efectes a la cara són sorprenents a primera vista: reducció de les bosses dels ulls, reafirmació del contorn, pell més elàstica i hidratada, reducció de cicatrius per acne ..

El tractament Indiba es fa visible a la capa més superficial de la pell, l’epidermis, però on realment actua el tractament de radiofreqüència és en les capes profundes de la dermis. Els tractaments facials de lífting amb Indiba permeten millorar l’aspecte de la pell des de la primera sessió, encara que per aconseguir millors resultats, és clau acumular diverses sessions de tractament.

 

Com s’aplica el tractament Indiba

Es col·loca una placa metàl·lica entre la persona i la llitera, de manera que en aplicar l’elèctrode per la superfície de la pell, es tanca el camp electromagnètic. El tractament Indiba compta amb diversos elèctrodes, que permeten actuar en teixits més superficials i en teixits profunds. L’elecció d’un tipus d’elèctrode o un altre dependrà del tractament:

  • Diatèrmia superficial: per a tractaments estètics i tractaments facials (teixits tous i vasculars). El díode corresponent és el capacitiu.
  • Diatèrmia profunda: per ajudar a la regeneració de teixits en tractaments de fisioteràpia (teixits fibrosos i tendinosos). El díode que correspon és el resistiu.

 

Tractament de fisioteràpia amb Indiba

En aquest cas es treballa més amb el díode resistiu. Mitjançant l’aplicació de la radiofreqüència s’afavoreix la diatèrmia i amb ella la circulació a nivell sanguini, limfàtic i la regeneració de teixits.

indiba fisioterapia

En fisioteràpia, es pot aplicar Indiba com escalfament previ a una sessió de massatge, de manera que mitjançant la radiofreqüència s’escalfen els teixits musculars i la fisioteràpia manual es pot aplicar d’una manera més intensa. Amb l’augment de circulació arterial que s’aconsegueix, l’oxigenació dels teixits és més gran i es redueix la inflamació i l’edema. La teràpia de radiofreqüència resulta altament descontracturant, afavorint l’elasticitat muscular i la relaxació dels teixits.

 

Recuperació de lesions

En els tractaments per a la recuperació de lesions esportives, l’aplicació de radiofreqüència escurça el període de rehabilitació, alhora que es redueix el dolor i la inflamació. El tractament Indiba és eficaç en nombroses lesions: capsulitis, bursitis, lumbàlgia, tendinopatia …

En segons quins esports són freqüents les lesions i fins i tot les ruptures òssies (rugbi, motociclisme). Molts fisioterapeutes de l’àmbit esportiu utilitzen la radiofreqüència en lloc dels tractaments amb ultrasons (també molt efectius) quan els seus pacients porten implants metàl·lics causa de lesions amb trencament d’os. Els tractaments amb ultrasons poden escalfar la inserció metàl·lica i resultar molestos, cosa que no passa amb la radiofreqüència.

 

I encara hi ha més ..

Com hem dit a l’inici de l’article, Indiba té aplicacions i utilitats molt específiques en diferents àrees de salut i recuperació d’aquesta, més endavant en parlarem; mentrestant, t’animem que provis la fisioteràpia amb Indiba en Vademimus, ¡t’agradarà!

Tags: , , , , ,