Quin tipus de massatge necessito?

Tipus de massatges - Vademimus

El teu cos és savi i sap fer-te entendre quan necessita un massatge. Però si ets nou en aquest món, és fàcil dubtar sobre quin és el massatge més convenient per a tu. Escollir un massatge que no s’adequa a les teves necessitats és més comú del que penses.

Com escollir el millor massatge?

El massatge adequat és la millor manera d’equilibrar el teu cos, la teva ment i el teu esperit. Per aquesta raó és important entendre l’objectiu que vols aconseguir.

Quin és el propòsit del massatge?

Probablement els massatges són l’eina terapèutica més antiga que l’ésser humà ha utilitzat com a recurs natural contra el dolor. Hi ha diversos tipus de massatge, cada un utilitza diferents tècniques i poden servir per estimular el sistema immunològic, relaxar els músculs, equilibrar la nostra energia o alleujar el dolor.

La teràpia de massatges corporals abasta una àmplia gamma de tècniques que influeixen en el cos. A través de la pressió, la fricció o colpejant rítmicament amb intensitat i direcció adequades determinades regions del cos, principalment els músculs i els lligaments, s’aconsegueixen els diferents efectes buscats. Tot i que els massatges solen realitzar-se amb les mans, també poden usar-se instruments com bambú, pedres o rodets, entre d’altres.

Tipus de massatges

Depenent de les nostres necessitats ens decidirem per un tipus de massatge o un altre. Aquests tipus de massatges els podem dividir en tres grans grups genèrics. Cada un es subdivideix en una àmplia gamma perquè cada un de nosaltres trobi el que millor li va segons el seu estat d’ànim.

Massatges relaxants

És el típic massatge per eliminar l’estrès i la tensió d’un dur dia de treball. S’aplica a tot el cos amb èmfasi a l’esquena i a la part baixa del coll de forma lenta, amb moviments pausats i llargs però amb una pressió ferma i progressiva. Té com a objectiu descarregar l’estrès i la tensió acumulada.

Massatges descontracturants

El massatge es centra en la correcció del problema que està causant el dolor del pacient i pot ser usat per a tractar diversos tipus de trastorns musculoesquelètics i les seves condicions. Encara que la seva funció és treballar la musculatura més profunda, el resultat final també és altament relaxant.

Massatges energètics

A totes les medicines tradicionals de la humanitat el massatge és una eina d’alleujament i sanació. Aquesta disciplina abasta l’acció mecànica del treball manual i aspectes molt més subtils, com l’emocional, el mental i l’espiritual.
La funció del massatge energètic és identificar les parts del cos bloquejades, adormides o tenses i els punts mancats d’energia, per restablir-hi un equilibri energètic i que d’aquesta manera flueixi l’energia correctament. Avui en dia, moltes persones recorren a aquests massatges amb fins preventius, com a eina contra els efectes de l’estrès i per millorar la seva qualitat de vida; una carícia per a l’ànima a través del cos.

 

Ja tens clar quin tipus de massatge és el que necessites? Conèixer les necessitats del teu cos és la millor manera de donar-hi resposta i assolir el complet benestar físic i emocional. Deixa que t’ajudem a aconseguir-ho amb els nostres massatges. T’esperem a Vademimus!